Industry Info  
Festo
Festo

Ръст в подадените проекти по програма LIFE - 29.06.2018

29.06.2018   |   Начало»Проекти

Данни на Европейската агенция за малки и средни предприятия (EASME) показват, че през т. г. по подпрограма "Околна среда и ресурсна ефективност" на програма LIFE на ЕС са подадени над 1000 проектни предложения, в сравнение с 602 през 2017 г., съобщават от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Данните за получените проекти все още се обработват, но според първоначалните анализи 22 от държавите членки на ЕС са подали повече проекти, отолкото през предходните години. Водещи по този показател са пет страни - България, Франция, Германия, Австрия и Словения. Подадените проекти са насочени към изпълнение на мерки в областта на околната среда и ресурсната ефективност, природа и биологично разнообразие и управление и информация, свързани с околната среда.

За първи път местните общности и съответните им административни звена се включиха активно с подаване на проектни предложения. Във връзка с програмата МОСВ проведе 11 обучителни и разяснителни срещи, а до края на годината са предвидени допълнителни такива, както и събития, свързани с установяване на международни партньорства.

Срокът за кандидатстване по "Действия по климата" е 12 септември т. г., като повече информация за процедурата може да намерите тук.

     
Източник: МОСВ

Ключови думи: МОСВ   програма LIFE   ресурсна ефективност  

Област: Екология  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...