Industry Info  
Festo
Festo

ABB доставя зарядни станции в пилотен проект за електромобилност - 27.06.2018

27.06.2018   |   Начало»Проекти
ABB бе избран за основен технологичен партньор и доставчик в пилотен проект за изграждане на мрежа от зарядни станции за електромобили на територията на цяла Европа. Проектът e на фирма IONITY и ще бъде осъществен със зарядни станции Terra High Power, като първата обслужваща станция бе открита в Нойенкрих, Швейцария, на магистрала А2.
 
IONITY е съвместно предприятие на компаниите BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen Group с Audi и Porsche. Проектът на предприятието включва шест от най-усъвършенстваните високоскоростни зарядни станции на ABB - Terra HP, с мощност 350kW и заряд за пробег от 200 км само за 8 минути. До 2020 г. IONITY планира да управлява мрежа от приблизително 400 бързи зарядни станции в 24 европейски държави.
 
"Този европейски старт е истинска повратна точка и за нас е чест, че сме избрани да го подкрепим, особено с откриването на първия пилотен обект в родната страна на ABB - Швейцария. Ние вече разполагаме с приблизително 7 000 свързани бързи зарядни станции на постоянен ток, монтирани в цял свят, и с настоящия старт се радваме да установим партньорство с IONITY, за да доведем високопроизводителната, устойчива електрическа мобилност до всички потребители в цяла Европа", заяви Франк Мулон, генерален директор на направлението за зарядна инфраструктура за електрически превозни средства в ABB.
     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   електромобилност   IONITY   Terra High Power  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...