Industry Info  
Festo
Festo

Изграждат нов модерен конгресен център в Бургас - 07.06.2018

07.06.2018   |   Начало»Проекти
Генералният директор на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ Ангел Забуртов даде старт на изграждането на конгресен научно-изследователски център за контрол и изследване на Черно Море в Бургас със символична първа копка и разбиване на бутилка шампанско. На официалната церемония присъстваха вицепремиерът Валери Симеонов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, кметът на Бургас Димитър Николов и редица представители на бизнеса и морския бранш.
 
Модерната сграда ще има шест нива и се предвижда да бъде завършена през втората половина на 2019 г. Тя ще е разположена в северната част на източния вълнолом на пристанищен терминал Бургас-Изток. Освен като научно-изследователски център за контрол и изследване на Черно море, тя ще се използва целогодишно и като място за провеждане на изложби, концерти, атракциони и различни образователни събития. Според министър Московски новата сграда ще даде възможност на морския град, наред с всички други услуги, да предлага и конгресен туризъм.
 
"На град като Бургас с перспективи и визия за бъдеще, му е необходима точно такава сграда за провеждане на важни международни и местни мероприятия", заяви кметът Димитър Николов.
     
Източник: ДППИ

Ключови думи: ДППИ   конгресен център   Бургас   пристанищна инфраструктура    

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...