Industry Info  
Festo
Festo

Кока Кола ХБК ИТ получи сертификат за инвестиции "клас А" - 04.06.2018

Кока Кола ХБК откри първата по рода си Лаборатория за технологични иновации в София. По време на официалното откриване на компанията бе връчен Инвестиционен сертификат "клас А" от Българската агенция за инвесиции за проекта "Плиска", който цели разширяване на активностите, прехвърляне и централизиране на услугите, предоставяни от България на всички компании в 28 държави от групата Кока-Кола Хеленик Ботълинг.
 
"Инвестицията ни по този проект възлиза на 1,374 млн. лв. и е свързана с наемането на сграден фонд, оборудването му за целите на компанията, придобиването на ноу-хау, както и закупуването на технологии и хардуер, наемането и обучаването на персонал, посредством които ще се извършва дейността, които представляват важна част от системната дигитална трансформация на Кока-Кола в световен мащаб", поясниха от компанията.
 
Лабораторията ще бъде обща платформа за представяне на решения за бизнеса, както и съвместно място за работа и проучване на възможностите с Microsoft, SAP, Atos, Google, OTE. Планира се там да бъде създаден и мост между Кока-Кола ХБК, университети за млади таланти и стартъпи.
     
Източник: БАИ; Снимка: Кока-Кола

Ключови думи: БАИ   Кока-Кола ХБК   проект Плиска   Microsoft   SAP   Atos   Google   OTE  

Област: Реализации  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Инвестиции
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...