Industry Info  
Festo
Festo

Седмата Балканска конференция по стандартизация се проведе у нас - 01.06.2018

01.06.2018   |   Начало»Събития

Седмата Балканска конференция по стандартизация се състоя на 16 и 17 май т. г. в столицата, а Българският институт за стандартизация беше домакин на събитието. Във форума взеха участие представители на стандартизационните организации на България, Албания, Румъния, Молдова, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Македония, Словения, Турция и Косово, както и представител на Управляващия център на CEN/CENELEC (Европейския комитет по стандартизация и Европейския комитет по стандартизация в електротехниката).

По време на събитието беше дискутиран предложеният документ "Процедурни правила за организиране на серия балкански конференции по стандартизация". Сред темите на конференцията беше и взаимодействието между органите за стандартизация и университетите. Беше представена информация за първата Балканска IT конференция (BIT Con) за бизнес платформите в стандартизацията, която се проведе през март т. г. в Скопие. Част от програмата бяха презентацията "Пазарни перспективи и иновации, дигитална трансформация" и проектът BRIDGIT 2 "Сближаване между научноизследователската, иновационната и стандартизационната общност", по който си партнират стандартизационните органи на България и Румъния.

Дневният ред на форума обхвана още представянето на правила, процедури, инструкции и документи от системите за управление на качеството, включително самооценка на организациите, комбинирана със сертификация по EN ISO 9001, както и презентиране на опит и добри практики на балканските стандартизационни организации, членове на CEN/CENELEC. След края на конференцията беше подписано споразумение за сътрудничество между Българския институт за стандартизация и Института за стандартизация на Черна гора.

     
Източник: БИС

Ключови думи: БИС   Балканска конференция по стандартизация   CEN   CENELEC  

Област: Измервателна техника  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Събития
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...