Industry Info  
Festo
Festo

БИМ с проект за модернизация на три от лабораториите си - 27.04.2018

27.04.2018   |   Начало»Проекти

Българският институт по метрология (БИМ) стартира проект за модернизация, дооборудване и разширяване обхвата на дейност на три от изпитвателните си лаборатории. Това са лабораторията за изпитване на средства за измерване, лабораторията за изпитване на софтуер на средствата за измерване и лабораторията за електромагнитна съвместимост. Проектът се изпълнява по линия на ОП "Иновации и конкурентоспособност", срокът за изпълнението му е 3 години, а общата му стойност - 1 790 000 лв.

Модернизацията на технологичните възможности на БИМ има за цел да осигури предоставянето на подобрени услуги и инфраструктура за нуждите на бизнеса, подкрепа на иновационната дейност за осигуряване на метрологична проследимост, както и извършване на качествен и надежден метрологичен контрол на средствата за измерване и провеждане на стандартизирани изпитвания за електромагнитна съвместимост и безопасност.

"Изпълнението на проекта ще доведе до повишаване на иновационната активност чрез: подобряване на бизнес средата и инфраструктурата по качеството; увеличаване на производителността на предприятията; ускоряване въвеждането на нови технологии в производството; дългосрочни конкурентни предимства на българските производители при разработването и пускането на пазара на нови средства за измерване", поясняват от БИМ.

     
Източник: БИМ; снимка: Dreamstime

Ключови думи: БИМ   изпитвателни лаборатории   ОПИК  

Област: Измервателна техника  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...