Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Festo: Напълно свързаните в мрежа неща ще опростят бизнеса в бъдеще

16.04.2018   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Festo открои четирите основни фактора, които развиват Индустрия 4.0 и интернет на нещата - работа в мрежа, адаптивност, енергийна ефективност и нови бизнес модели. Компанията предстаи и своя IoT гейтуей CPX-IoT, предназначен специално за сигурно свързване с облака. Решението е предназначено да даде възможност на конструкторите на машини и системни интегратори, както и на крайните клиенти, да подобрят значително цялостната ефективност на оборудването си.
 
"Напълно свързаните в мрежа неща ще опростят бизнеса в бъдеще. Ако принципът на интернет на нещата се прилага към автомобилния трафик, подобреното мрежово свързване ще има множество предимства. Например, превозните средства с оптимална спирачна ефективност биха имали по-голяма енергоефективност. Обработката на данните за пътния трафик означава, че навигационната система ще управлява превозните средства около отклоненията, като доказва адаптивността си. Свързването в мрежа на всички светофари заедно им позволява да реагират на променящите се пътни потоци", обясняват от компанията.
 
Според Festo основната цел на всички усилия да се направи Industry 4.0 реалност е интегрирането на различни функции в границите на системата. "Ето защо Festo работи в тясно сътрудничество с други компании в Германската асоциация на производителите на електрически и електронни изделия и по проекта Платформа Индустрия 4.0, за да създаде обща референтна архитектура", обяснява д-р Майкъл Хофмайстър, управител на Festo в новосъздаденото подразделение Digital Business.
     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   Индустрия 4.0   CPX-IoT   д-р Майкъл Хофмайстър    

Област: Експертно  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Експертно
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...