Industry Info  
Festo
Festo

FANUC отбеляза 37 години успешна дейност у нас в рамките на MachTech&InnoTech 2018 - 10.04.2018

10.04.2018   |   Начало»Събития
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 27 март т. г. ФАНУК България организира изискан коктейл, с който отбеляза годишнината от създаването си и благодари на своите партньори за успешното сътрудничество. Събитието се състоя в зала Панорама, Интер Експо Център - София по време на международното изложение MachTech & InnoTech 2018. Специални гости бяха посланикът на Япония у нас Н. Пр. Масато Ватанабе, г-н Хироюки Харада, вицепрезидент на FANUC Europe, както и представители на бизнеса, академичната общност, клиенти и приятели на компанията.

В самото начало управителят на ФАНУК България инж. Христо Гилищаров приветства присъстващите и разкри, че датата на събитието е символична – на 27 март 1981 година, преди точно 37 години се поставя началото на дейността на ФАНУК Машинекс. "Много от вас са били свидетели на развитието на дейността на ФАНУК оттогава до днес", сподели инж. Гилищаров. "Нещата са се променили значително както на местно, така и на корпоративно ниво", допълни той.

В последвалата кратка презентация инж. Гилищаров представи дейността на ФАНУК България, отговаряща за пазарите в България, Гърция, Албания, Кипър и Македония, като подчерта, че компанията предлага цялата продуктова гама на японския производител, а именно ЦПУ, източници на СО2 и фиброоптични лазери, робомашини и индустриални роботи. Той подчерта значението на сервиза в политиката на FANUC и стремежа на компанията да предлага сигурни, предвидими и лесно ремонтируеми решения за индустрията.

Вниманието на присъстващите беше привлечено от данните за ефективността на производството на FANUC - сравнително компактна компания на фона на големите мултинационални корпорации, за която към момента работят малко повече от 6000 човека, с впечатляващ оборот от 5-6 млрд. евро годишно.

"Повече от четвърт милион продукти се произвеждат на месечна база във фабриките на FANUC. По-важното е обаче, че зад всяка продуктова група на FANUC има повече от 10 развойни лаборатории. Количеството на инженерите, ангажирани в развойната дейност, също е значително. Това, естествено, води след себе си и резултатите, които вие виждате всеки ден", споделя управителят на ФАНУК България.

В края на програмата гостите имаха възможността да се запознаят с кратко видео за успешно внедрените роботи и шприц машини за производство на пластмаси на FANUC в завода на TESY в гр. Шумен.

Събитието завърши с изискан коктейл и разговори в неформална обстановка, в които екипът на ФАНУК България благодари още веднъж на своите партньори в бизнеса за дългогодишното ползотворно сътрудничество.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   Фанук   MachTech&InnoTech  

Област: Събития  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Събития
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...