Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Festo: IO-Link осигурява сигурна връзка за аналогови, двоични и серийни комуникационни устройства

07.03.2018   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Стандартизираната технология IO-Link прави комуникацията със сензори и задвижвания лесна и разходно ефективна. В резултат на еволюционното развитие тази нескъпа технология за свързване с три или пет проводника постига връзка от точка до точка без необходимост от сложно окабеляване и с минимални изисквания към използваните материали. "С контролери, вентилни клеми, пропорционални вентили и сензори Festo предлага пълна гама от средства за IO-Link автоматизация", информираха от Festo.
 
IO-Link не е нова шинна система, а е разработена допълнително като нов вид комуникационен интерфейс за Fieldbus устройства и Ethernet мрежи. Стандартът позволява не само да се изтеглят параметри от системата за управление към сензора или задвижващия механизъм, но и да се изпращат диагностични данни в друга посока към системата за управление. "Докато интегрирането на Fieldbus интерфейс до най-ниско ниво може да бъде много скъпоструващо, сега цифровите или аналоговите данни и всички параметри и диагностични данни могат да бъдат предавани само с помощта на обикновен 3-жичен или 5-жичен кабел", обясняват от компанията.
 
IO-Link осигурява сигурна връзка за аналогови, двоични и серийни комуникационни устройства. Типични приложения на IO-Link за сложна сензорна технология и терминали могат да се намерят в производството и монтажа на автомобили, за лична защита с предпазни огради, за тежко машиностроене и за металообработващи машини, ръчни работни станции, монтажни клетки, входно-изходни станции и др.
 
Стандартизацията означава и по-малък инвестиционен риск, тъй като международният, отворен и независим IO-Link стандарт осигурява поддръжка за съществуващи и бъдещи концепции за свързване. Резултатът: по-малко време за престой на машината и по този начин по-висока производителност. Обширният обмен на диагностични и оперативни данни между устройствата и главните системи ускорява отстраняването на проблеми и формира основата за системите за наблюдение на състоянието.
     
Източник: Festp

Ключови думи: Фесто   Festo   IO-link   комуникация   Fieldbus   Ethernet  

Област: Експертно  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Експертно
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...