Industry Info  
Festo
Festo

Дубай изгражда най-голямото съоръжение за енергия от отпадъци в света - 23.02.2018

23.02.2018   |   Начало»Проекти

Най-голямото съоръжение за производство на енергия от отпадъци ще бъде изградено в Дубай, като проектът ще бъде реализиран от швейцарската Hitachi Zosen Inova (HZI) и белгийската BESIX Group, съобщават от Международната асоциация за твърди отпадъци (ISWA). Двете компании ще си сътрудничат в проектирането, строителството и експлоатацията на съоръжението за период от минимум 30 години.

В инсталацията, която ще бъде разположена на площадката на депото в Дубай, ще бъдат третирани 5000 т нерециклируеми твърди битови отпадъци на ден или общо 1,825 млн. т годишно. Получената 171 MW възобновяема електроенергия ще бъде подавана към локалната електроразпределителна мрежа и ще захранва около 120 000 домакинства. В допълнение, в съоръжението ще се възстановяват метали, а от дънната пепел ще се произвеждат строителни материали.

През последните години Дубай отбелязва значителен напредък в областта на устойчивото развитие в съответствие с изготвените регионални и национални стратегически планове, целящи опазване на околната среда, разумно потребление на ресурси, и включване на алтернативни и възобновяеми източници в енергийния микс.

     
Източник: ISWA; снимка: HZI

Ключови думи: ISWA   Hitachi Zosen Inova   BESIX Group   енергия от отпадъци  

Област: Екология  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...