Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Festo, Еберхард Клоц: Индустрия 4.0 е нещо повече от маркетингов трик

21.02.2018   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Тази година ще бъде осмият път, в който Индустрия 4.0 е водеща тема на изложението Hannover Messe. Еберхард Клоц, ръководител на кампанията "Индустрия 4.0" във Festo, обяснява кои цифрови решения вече са в приложен обхват и кои са почти достъпни.
 
"Индустрия 4.0 определено е нещо повече от маркетингов трик", казва Клоц. "Подкрепена е от конкретни проекти и продукти. Festo например е член на платформата Industry 4.0 и съветва германското правителство, разработвайки по-нататъшни и продължителни образователни концепции и квалификационни мерки за нови кариерни пътеки, както и иновационни научни изследвания в мрежата за обучение Bionic с автономни и самоуправляващи се системи като BionicANTs или прототипа на интерактивен, колаборативен пневматичен 7-осен робот като BionicCobot".
 
Festo вече предоставя някои реални технологии за автоматизация за четвъртата индустриална революция, допълва Клоц: интегрирани пакети от задвижвания, модулни вентилни терминали с OPC-UA и IOT гейтуеи, децентрализирани CODESYS управляващи терминали и автономни мехатронни подсистеми с IP20 или IP65. Освен това има облачни приложения и концепции. "Но най-голямата иновация в областта на пневматиката е най-привлекателната: терминалът Festo Motion", подчертава експертът по автоматизация. Терминалът Festo Motion е първата платформа за автоматизация, която ще бъде изградена като кибер-физическа система, като ще замени до 50 отделни пневматични функции.
 
"Festo, за разлика от консултантските компании, се възползва от способността си да генерира много потребителски опит от пилотни проекти в собствената ни продукция в технологичния завод Шарнаузен", обяснява Клоц. "Това включва теми като енергиен мениджмънт и оптимизация, както и иновативни концепции за ускорено производство благодарение на стандартизирани мрежови протоколи, мобилна поддръжка с таблетни компютри или автоматизирани гъвкави системи за тестване на отделни продукти".
     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   Индустрия 4.0   Bionic  

Област: Експертно  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Експертно
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...