Industry Info  
Festo
Festo

Аутомотив Клъстер България обяви план за строеж на голям R&D център - 09.02.2018

09.02.2018   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Аутомотив Клъстер България (АКБ) обяви планове за строеж на голям R&D център и редица други инициатива за засилване на развитието на автомобилната индустрия в България. Клъстерът проведе презентационно събитие на 8 февруари т.г. в Capital Fort, София, където бяха представени широк спектър от теми.
 
В събитието се включиха бившият президент на България Росен Плевнелиев и министърът на икономиката Емил Караниколов. Плевнелиев съобщи за предстоящо роудшоу за насърчаване на инвестициите в автомобилната индустрия в страната, а министър Караниколов отчете положителните данни, с които Министерството на икономиката отличава автомобилният сектор като една от водещите индустрии в България.
 
По време на конференцията директорът на Colliders International Иглика Йорданова представи второто съвместно изследване на автомобилната индустрия в България, проведено с АКБ и PwC. То сочи, че че у нас се произвеждат 90% от всички сензори за въздушни възглавници за европейските производители, и че се правят компоненти за всички най-големи световни производители, включително за Tesla. Главните предизвикателства пред автомобилната индустрия според респондентите са бюрокрацията, инфраструктурата, правната система и дисбалансът между търсене и предлагане на пазара на труда.
     
Източник: АКБ

Ключови думи: АКБ   Аутомотив Клъстер България   Colliders International   PwC   автомобилна индустрия  

Област: Събития  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...