Industry Info  
Festo
Festo

ГБИТК представи проекта Young Energy Europe - 06.02.2018

06.02.2018   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) проведе работна закуска в Гранд Хотел София, в рамките на която бе представен проекта Young Energy Europe (YEE).
 
От ноември 2017 г. камарата е партньор по проекта YEE, който е част от Европейската инициатива за опазване на климата EUKI. Целта му е да подобри мерките, които компаниите предприемат за опазване на климата. Финансирането по него се предоставя от германското Федерално министерство на околната среда, опазването на природата, строителството и ядрената безопасност, а реализацията ще е паралелна в четири държави – България, Гърция, Чехия и Унгария.
 
Срещата е начало на поредица от планирани събития в рамките на следващите няколко месеца с цел популяризиране на инициативата и привличане на кандидати.
 
Програмата е ориентирана основно към малки и средни предприятия от всички сфери на индустрията, които биха могли да кандидатстват за включване в различни етапи.
 
Работата по сформирането на екипи по предприятията, които имат желание да се включат, ще приключи през ноември т.г., когато ще бъдат представени проектите на първите кандидати и ще бъде направена оценка. Резултатите ще бъдат представени на заключително мероприятие с всички участници, като проектите ще бъдат оценявани от жури.
 
"Използвайки знанията на своите служители, фирмите ще могат да ограничат енергопотреблението, да станат по-конкурентоспособни, както и да дадат своя принос в опазването на околната среда.", поясниха ГБИТК по време на събитието.
     
Източник: TLL Media

Ключови думи: ГБИТК   Young Energy Europe   YEE   Глобал-Тест   енергопотребление    

Област: Събития  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...