Industry Info  
Festo
Festo

Българските фирми проявяват засилен интерес към Македония

30.01.2018   |   Бизнес
 
Интересът на българските фирми към Македония е нараснал 2 пъти спрямо миналата година. Това стана ясно по време на среща на представители на Македоно-българската стопанска камара (МБСК) и на община Кисела вода, Скопие с представители на българския бизнес от секторите енергетика и строителство.
 
Срещата бе открита от председателя на МБСК Цветан Симеонов, който акцентира върху сътрудничеството на ЕС със Западните Балкани, един от приоритетите на Българското председателство, предложен и подкрепен от Палатата.
 
"Подписаният Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония ще внесе по-голяма сигурност за бизнеса и ще доведе до развитие на неизползвания потенциал в отношенията между страните. България е и предпочитан партньор в региона поради липсата на езикова бариера", подчерта Зоре Темелковски, председател на МБСК.
 
Кметът на община Кисела вода, Скопие, представи общината, индустриалните зони, икономическото състояние и визията за развитие. Като важни сектори от взаимен интерес бяха определени газификацията и строителството. Обсъдени бяха и конкретни мерки за активизиране на двустранните отношения.
     
Източник: БТПП

Ключови думи: БТПП   МБСК   Македония    

Област: Събития  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...