Industry Info  
Festo
Festo

СО с нови мерки за намаляване на замърсяването от строителни дейности - 19.01.2018

19.01.2018   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Столичният общински съвет одобри изменения в Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община, с които се въвеждат по-строги изисквания за поддържане на чистота на строителните обекти.

Съгласно промените възложителите и изпълнителите на строително-монтажни работи (СМР) в рамките на Столична община са длъжни да поддържат постоянно чисто на мястото на изпълнение на СМР и около него с минимум 10 метра отстояние чрез метене и миене, както и да оросяват, покриват и предприемат други мерки, необходими за недопускане отделянето на прах при изпълнение на дейности по СМР (товарене, разтоварване, разрушаване).

Наредбата забранява замърсяването на пътните платна и местата за обществено ползване от машини и механизация с неизмити или замърсени гуми и ходова част, както и поставянето на строителни материали, строителни отпадъци и земни маси и други предмети без съответното разрешение в общински имоти, предназначени за обществено ползване. Според нормативния документ не трябва да се допуска и разлив смоли, петролни продукти или други материали, вещества и химикали на места за обществено ползване.

Спазването на изискванията се конторлира от Столичен инспекторат, като глобите за нарушителите варират между 100 до 5000 лв. за физически лица и между 700 до 20 000 лв. за фирми или еднолични търговци.

     
Източник: СО; снимка: Dreamstime

Ключови думи: СО   столична община   строителство  

Област: Екология  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...