Industry Info  
Festo
Festo

София Тех Парк представи напредъка по проекта за научно-технологичен парк - 19.01.2018

19.01.2018   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
София Тех Парк представи напредъка по изпълнението на проект „Научно-технологичен парк – Фаза 2“, чиято цел де да привлече и насърчи иновативни идеи и проекти за продукти и услуги и така да повиши конкурентоспособността на българската икономика. Първата фаза бе реализирана със средства по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ 2007-2013 г., а втората фаза се изпълнява с финансиране от над 10 млн. лв. по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.
 
В рамките на Фаза 1 е изградена инфраструктурата на парка с Лабораторен комплекс, бизнес Инкубатор, иновационен форум, спортен комплекс, паркови зони, многоетажен паркинг, както и е доставено научно оборудване за 11-те лаборатории. Във Фаза 2 се предвиждат изграждане на пешеходен мост над бул. „Цариградско шосе“, доставка на допълнителна научна апаратура и обзавеждане за Лабораторния комплекс, доставка и монтаж на покривна конструкция за Спортен комплекс, избор на професионален оператор на Инкубатора и др. Част от тези дейности вече са завършени, а други са в напреднал етап.
 
В напреднал процес е и изпълнението на целите за оживяване на сградата на Музей-Експериментариум, където ще бъде създадено място, целящо да привлече подрастващите към науката и технологиите и да стимулира развитието на знанията и логическото им мислене. За изпълнението на тази част от проекта е създадено гражданско дружество съвместно с фирма ТехноЛогика, която ще осигури концепция за съдържанието и необходимото оборудване, изработването на всички елементи и интерактивни съоръжения, дизайнерското и експертно оформяне на експозицията.
     
Източник: София Тех Парк

Ключови думи: София Тех Парк   Научно-технологичен парк   ОПИК   ТехноЛогика   Музей-Експериментариум  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...