Industry Info  
Festo
Festo

Райфайзенбанк и ЕИФ подписаха споразумение за развитие на бизнеса в България

15.01.2018   |   Бизнес
 
Райфайзенбанк България и Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) подписаха ново споразумение за 150 млн. евро по програмата COSME на Европейската комисия. Програмата осигурява на малките и средни компании подобрен достъп до инвестиционно, оборотно и лизингово финансиране при по-ниски нива на обезпечение. Тя е част от подкрепата, осигурена от Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ).
 
До този момента в рамките на програмата COSME Райфайзенбанк е финансирала 384 проекта на бизнеса в България, съобщиха от банката. През 2016 г. е подписано споразумение за 100 млн. евро, така че с новия договор редица МСП ще получат достъп до средства в общ размер на 250 млн. евро.
 
„Подемът в икономиката през последните години повишава инвестициите, които прави българския бизнес, а това води и до повишено търсене на финансиране. Благодарение на споразуменията ни с ЕИФ по трите програми – COSME, InnovFin и Инициатива за МСП, които са за над 350 млн. евро, ще предоставим на българските малки и средни предприятия финансиране при значително облекчени изисквания“, заяви Оливър Рьогл, Председател на Управителния съвет на Райфайзенбанк България.
     
Източник: Райфайзенбанк

Ключови думи: Райфайзенбанк   ЕИФ   COSME   МСП  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
BMG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N
TME

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитиятаЕкспертно
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...