Industry Info  
Festo
Festo

СО предложи мерки за справяне с високите нива на прахови частици - 15.12.2017

15.12.2017   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Заместник-кметът по околна среда в Столична община Йоана Христова представи механизъм , който да влиза в действие при установени различни прогнозни превишения на нивата на фини прахови частици в София.

Механизмът включва два вида мерки – еднократни и такива, които да се предприемат в зависимост от прогнозите за концентрацията на фини прахови частици. Първата група мерки включва разширение на Зона 1; обезпечаване на автобусния парк на масовия градски транспорт, така че в зоните 1 и Център да се движат само превозни средства с Евро 6; оптимизиране на трафика на сметоизвозването в същите зони през зимните месеци и др.

Мерките от втората група ще бъдат въвеждани поетапно в зависимост от прогнзите за замърсяване. Те включват призив към гражданите да не използват личните си автомобили и да преминат на екологично гориво за битово отопление при стойности между 51 до 100 µg/m3, разрешаване на безплатно паркиране в буферните паркинги при използване на градски транспорт прогнозно превишение между 101 – 150 µg/m3 и двойно увеличаване на таксата за паркиране в "Синя" зона при 151 – 200 µg/m3.

При прогнозни превишения от над 200 µg/m3 за всички градски станции от системата за прогнозиране за 2 поредни дни ще влизат в сила мерките от всички предходни превишения, като ще се добавя по една нова мярка за всяка следваща прогноза, при реализирано предходно превишение. Те включват дневен билет за градски транспорт цена от 1 лев, забрана на движението на МПС от 08:00 до 20:00 часа в зона Център и др.

След одобряване на механизма от Столичния общински съвет ще бъде разработено мобилно приложение, което ще предоставя информация за прогнозните данни и съответните действия, които ще бъдат предприемани при високи нива на прахови частици.

     
Източник: СО

Ключови думи: СО   Столична община   ФПЧ   фини прахови частици   КАВ  

Област: Екология  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...