Industry Info  
Festo
Festo

Сключени са 51 договора по ОПОС 2014-2020 - 08.12.2017

08.12.2017   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Към настоящия момент обявените процедури по ОП "Околна среда 2014-2020 г." (ОПОС) са 29 на обща стойност над 1,6 млрд. лв., а сключените договори за безвъзмездна финансова помощ - 51 на обща стойност 818 млн. лв., или 23,7% от ресурса на ОПОС. Това съобщи ръководителят на Управляващия орган Цонка Дрянкова по време на годишното информационно събитие на програмата.

През последните две години и половина ОПОС е направила плащания към бенефициентите на стойност 180,5 млн. лв. Това надвишава с над 54 млн. лв. плащанията по ОП "Околна среда 2007-2013" за същия период. С успешното изпълнение на договорите ще се подобри животът на милион и половина българи, коментира министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Програмата продължава да работи в посока подобряване на ВиК инфраструктурата и изпълнение на ангажиментите на страната по отношение на йерархията за управление на отпадъците. По приоритетна ос 1 "Води" са обявени 11 процедури, а в сектор "Отпадъци" - 7. През този програмен период не са финансирани депа. Новият елемент в програмата са инвестициите в мерки за преодоляване риска от наводнения и свлачища. ОПОС подпомага и подобряване чистотата на атмосферния въздух чрез финансиране на мерки за намаляване на фините прахови частици.

     
Източник: ОПОС

Ключови думи: ОПОС   ВиК   отпадъци   финансиране  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...