Industry Info  
Festo
Festo

Сан Стефано Плаза завърши сертификация по BREEAM - 05.12.2017

05.12.2017   |   Начало»Проекти
Комплекс Сан Стефано плаза успешно се сертифицира по най-широко използвания световен стандарт за устойчиви сгради BREEAM. Сертификатите с оценка Excellet са получени за трите части на комплекса – жилищна, търговска и офис, а самата работа по оценката е продължила близо 4 години. Това го прави първият комплекс от сгради с такъв сертификат у нас.
 
Комплексът отговаря на изискванията на BREEAM 2013 за високо ниво на енергийна ефективност, здравословна среда на обитаване, повишена екологична стойност на ландшафта и околния терен, оптимизирано управление на отпадъците, доказани екологични строителни материали и разработен наръчник за управление на сградата. Потреблението на енергия и природни ресурси е оптимизирано чрез системи за ВЕИ, преработка на отпадната топлина от хладилните камери за подгряване на топла вода, оползотворяване на дъждовните води и други.Въведена е подобрена организация на транспортните потоци и са осигурени веломеста.
 
"Геострой, в качеството на главен изпълнител на обекта, активно допринесе за постигането на високата оценка, като стриктно прилагаше изискванията на BREEAM–2013 към всички дейности, свързани с изпълнението на строително-монтажни работи", съобщиха от сайта на Сан Стефано Плаза.
     
Източник: Сан Стефано Плаза

Ключови думи: Сан Стефано Плаза   BREEAM   Геострой    

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...