Industry Info  
Festo
Festo

ПУДООС отпуска над 75,5 млн. лв. за опазване на околната среда през 2018 г. - 01.12.2017

01.12.2017   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) ще отпусне 75 597 700 лв. за политики в областта на защитата и ползването на природните компоненти, съобщи изпълнителният директор Ренета Колева. Тя представи отчета за 2017 г. и обяви приоритетите за 2018 г. пред Комисията по околна среда и води в парламента.

Отпуснатите средства ще бъдат за използвани за финансиране на бюджетните програми "Оценка, управление и опазване на водите в Република България","Интегрирана система за управление на отпадъците, опазване на земните недра и почвите', "Съхраняване, укрепване и възстановяване на екосистеми, местообитания, видове и генетични ресурси","Управление на дейностите по изменение на климата".

През т. г. предприятието е финансирало програми на стойност 42 586 232 лв, като 40% от тях са за осъществяване на ВиК проекти, допълни още Ренета Колева.

Основен предмет на дейността на ПУДООС е реализацията на екологични проекти и дейности в изпълнение на стратегиите и програмите в областта на околната среда. То безвъзмездно финансира екологични проекти на общини, отпуска заеми за финансиране на екологични проекти и дейности на общини, физически и юридически лица, както и неинвенстиционни проекти и дейности, способстващи за осъществяване на политиката на МОСВ.

     
Източник: ПУДООС, снимка: Dreamstime

Ключови думи: ПУДООС   околна среда   финансиране  

Област: Екология  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...