Industry Info  
Festo
Festo

МОСВ подписа договори за четири нови инсталации за отпадъци - 01.12.2017

01.12.2017   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В рамките на два дни министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа още два договора за изграждането на четири нови инсталации за обработка на отпадъци, съобщават от МОСВ.

На 29 ноември т. г. бе подписан договор за изграждане на две инсталации за обработка на отпадъци в община Петрич. По проекта ще бъдат изградени две инсталации - за компостиране с кацитет 4150 тона годишно и за предварително третиране на битови отпадъци с капацитет 10 841 тона годишно. Те ще обслужват близо 50 000 жители.

Съгласно втория договор, подписан на 30 ноември т. г. с община Разград, ще бъдат изградени още две съоръжения, които ще обслужват 110 000 жители от общините Разград, Исперих, Кубрат, Завет, Лозница, Самуил и Цар Калоян. По проекта ще бъдат реализирани инсталация за предварително третиране с капацитет 30 932 тона годишно и компостираща инсталация с капацитет 4168 тона годишно.

Проектите са финансирани от ОП "Околна среда 2014-2020" (ОПОС). С реализирането им се очаква да бъдат намалени количествата на депонираните отпадъци, да се подобри качеството на околната среда и да се допринесе за кръговата икономика, приоритет на ЕС, коментира министърът. В дългосрочен план това ще доведе и до намаляване на цената, която плащат гражданите, допълни той. Според Димитър Бръчков, кмет на Петрич, изграждането на тези нови инсталации ще даде нов европейски облик на българските общини.

     
Източник: МОСВ

Ключови думи: МОСВ   ОПОС   отпадъци   третиране на отпадъци   кръгова икономика  

Област: Екология  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...