Industry Info  
Festo
Festo

Обсъдиха националните мерки за подобряване на КАВ - 24.11.2017

24.11.2017   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Днес в София се проведе конференцията "Проблеми и решения за подобряване качеството на атмосферния въздух", организирана от Министерство на околната среда и водите. В рамките на събитието присъстващите експерти обсъдиха мерките, които трябва да се предприемат на национално и местно ниво, с цел ограничаване на замърсяването на въздуха.

Като най-значими мерки министърът на околната среда и водите Нено Димов посочи въвеждането на екологичен дизайн за уредите и на изисквания за качество на въглищата и на дървата за битово отопление. В областта на транспорта бе предложено да се отказва първа регистрация на автомобили, които не отговарят на нормите за вредни емисии при внос, и да се засили контролът по пътищата за замърсяващите коли. Предвиждат се и законодателни промени за ограничаване на предаването на автомобилни катализатори в пунктовете за изкупуване на вторични суровини.

"Ние трябва да покажем много ясно мерките, които ще вземем, а това че днес се събраха всички отговорни институции, показва, че ние сме ясно мотивирани за решаването на този проблем, за да постигнем високо качество на живот и да гарантираме здравето на хората в българските градове. По този начин ще отговорим и на осъдителното решение на съда на ЕС", заяви министър Димов.

На конференцията присъстваха вицепремиерът Валери Симеонов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, министърът на икономиката Емил Караниколов, както и кметовете на София Йорданка Фандъкова и на Враца Калин Каменов.

     
Източник: МОСВ

Ключови думи: МОСВ   КАВ   качество на въздуха   замърсяване на въздуха  

Област: Екология  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...