Industry Info  
Festo
Festo

Малтери Суфле България изгражда нов завод за малц в Плевен - 21.11.2017

21.11.2017   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Малтери Суфле България ще изгради нов завод с годишен капацитет 50 хил. тона малц в Плевен. Това съобщиха представители на компанията по време на пресконференция с кмета на община Плевен Георг Спартански, посланика на Франция Н.Пр. Ерик Льобедел, регионалния икономически съветник към Посолството Мари Деманж и др.
 
Предвижданата инвестиция е 30 млн. евро, с които сегашното производство на 15 хил. тона малц годишно ще се увеличи повече от три пъти. От компанията подчертаха още, че новият завод ще облагодетелства местното производството на ечемик, работата на транспортни и строителни фирми, както и ще породи повече заетост за фирмите, които работят с Малтери Суфле България. Строителството на новите мощности ще започне през пролетта на 2018 г., а официалното пускане в експлоатация ще бъде през втората половина на 2019 г.
 
"Разширяването на производството е и знак към потенциални бъдещи инвеститори, които също да разпознаят Плевен като добро място за вложенията си. Увеличаването на производствените мощности има комулативен ефект в още доста области", заяви Георг Спартански.
 
Прокуристът в дружеството Олифие Жофроа поясни още, че новият завод ще работи с най-модерни технологии, а настоящата работна ръка ще премине допълнително обучение.
     
Източник: община Плевен

Ключови думи: община Плевен   Малтери Суфле България   малц  

Област: Инвестиции  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...