Industry Info  
Festo
Festo

Проведе се втори семинар за ИТ решения в хранителната индустрия - 15.11.2017

15.11.2017   |   Начало»Събития
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
На 9 ноември т.г. GS1 България и CSB-System България организираха втори за годината семинар, насочен към хранителната индустрия. Събитието се проведе в рамките на изложение "Месомания 2017" в Интер Експо Център и постави акцент върху приложението на стандартите GS1 по пътя към Индустрия 4.0.
 
Представител на CSB-System България представи концепцията Индустрия 4.0 и изискванията, на които производителите трябва да отговарят в съвременната бизнес среда, както и как ИТ решенията и системите на компанията могат да отговарят на нуждите им. Изпълнителният директор на GS1 България Цвета Братанова пък направи общо представяне на стандартите GS1 и ползите от внедряването им в ежедневните бизнес процеси. Обърнато бе внимание на баркод символа GS1 Databar за кодиране на допълнителна информация (партида, тегло, срок на годност и др.) за пресни храни и стоки с променливо тегло.
 
"Благодарение на стандартите се осигурява пълна проследимост на продуктите по цялата верига за доставки. Въпросът за проследимостта на стоките е изключително актуален и все по-често попада във фокуса на институциите при формулирането на регулативни изисквания и норми, тъй като безопасността и сигурността на крайните потребители е приоритет на глобално ниво", подчерта Цвета Братанова.
     
Източник: БТПП

Ключови думи: БТПП   CSB-System България   GS1 България   Databar   Индустрия 4.0   Industry 4.0  

Област: Събития  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Събития
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...