Industry Info  
Festo
Festo

FANUC въведе нови високоскоростни и високопрецизни лазерни системи

06.11.2017   |   Технологии
 
FANUC представи новите модели лазерни осцилатори FF500i-A и FF1000i-A, които допълват серията фиброоптични лазери от 500W до 6000W. Те са предназначени за разнообразна гама от приложения, които изискват висока точност на работа, например високопрецизно рязане - дори на по-дебели листове или други материали, заваряване, маркиране или обработка на повърхности. Всички системи Fiber Laser имат типичните функционални характеристики на FANUC и включват ЦПУ система с интегрирани функции за лазерно рязане, серво задвижвания и лазерен осцилатор.
 
Интелигентните лазерни функции спомагат значително да се увеличи производителността на машината и да се опрости работата на системата. Специализирани функции и интерфейси позволяват лесно интегриране на роботизирани системи в процеса на лазерна металообработка.
 
"Възможностите за приложение в генеративни процеси, напр. Лазерно Изграждане, Чрез Добавяне на Материал (LAM), са определени като бъдещи цели за лазерните системи FANUC. Растящият пазар на лазерни хибридни машини е от особен интерес за клиентите на компанията. Поради това FANUC ще предложи нова ЦПУ система в средата на тази година, която ще улесни комбинирането на класически металорежещи машини (стругове, фрези и др.) с фибролазерната технология", поясняват от компанията.
 
Поради нарастващия брой приложения за лазерно заваряване FANUC се съсредоточава върху лазерни процеси, които лесно могат да бъдат реализирани чрез допълване на системите Fiber Lasers с роботи, тъй като те споделят обща платформа за управление. Лазерните осцилатори на FANUC могат да бъдат закупени като цялостни системи, но се предлагат и самостоятелно.
     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   Фанук   лазерни системи   FF500i-A   FF1000i-A  

Област: Технологии  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...