Industry Info  
Festo
Festo

Започва дистанционно отчитане на вредните емисии от автомобили в София - 08.09.2017

08.09.2017   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Столична община съобщи, че е поканила испанската лаборатория RSLab да извърши дистанционно отчитане в реално време на вредните емисии във въздуха, пускани от автомобилите  в София. От 4 до 15 септември на четири различни места в града се измерват количествата фини прахови частици, въглеводороди, въглероден оксид и азотен оксид.

Процесът на измерване отнема няколко секунди и започва, когато превозното средство пресече инфрачервените и ултравиолетовите лъчи, излъчвани от системата. Устройството може също така да отчита скоростта на движение и да заснема регистрационните номера с цел идентификация на емисиите с конкретния вид автомобил, марка, двигател, година на производство. Всички данни от имерванията се изпращат към компютър, разположен в мобилната станция, паркирана по протежение на пътя.

След приключване на измерванията собствениците на превозни средства с отчетени наднормени стойности на замърсяване ще бъдат известени с писма.

Инициативата за дистанционното измерване е част от програма "Зелена София" към Столична община, която подготвя кандидатурата на града в конкурса "Зелена столица на Европа", организиран от Европейската комисия. Проектът се осъществява с подкрепата на Kapsch България.

     
Източник: Столична община

Ключови думи: Столична община   Зелена София   Kapsch   емисии  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...