Industry Info  
Festo
Festo

Хенлих разшири продуктовата си гама с ново трибо фолио

17.08.2017   |   Технологии
 
Хенлих разшири продуктовата си гама с антибактериален и устойчив на ултравиолетови лъчи материал - бялото трибо фолио от iglidur W160 на igus. Tрибо фолиото осигурява плъзгане без смазване и е подходящо за облицоване на трибологично натоварени и в същото време чувствителни към замърсяване повърхности в медицинско и лабораторно оборудване.
 
"Предлаганите от Хенлих видове трибо фолио позволяват по лесен начин да се намали коефициентът на триене. Дебелината им варира в рамките 0,5-1mm, режат се и се залепват лесно и създават устойчива на износване плъзгаща повърхност, която намалява съпротивлението при триене на движещи се части. По този начин детайлите се предпазват и същевременно се спестяват енергия и оперативни разходи в машините и на поточните линии", поясниха от компанията.
 
След трите варианта, предназначени съответно за тежки натоварвания, за високи температури и химикали и за контакт с храни според изискванията на FDA, новото четвърто трибо фолио с антибактериални свойства е подходящо за хигиенни изпълнения и благодарение на белия си цвят може да покрива дори видими повърхности в лабораторна и медицинска апаратура. От компанията съобщават, че UV-стабилизиращите добавки в полимера го предпазват от фотоокисление и промяна на свойствата под въздействие на ултравиолетова светлина, което позволява приложението му например във фотополимерни лампи и UV стерилизатори.
     
Източник: Хенлих

Ключови думи: Henlich   Хенлих   трибо фолио   медицинска апаратура   лабораторно оборудване   igus   iglidur  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...