Industry Info  
Festo
Festo

ТУ София стартира проект за реновиране и високотехнологично оборудване на два учебни блока - 11.08.2017

11.08.2017   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В Техническия университет в София стартира европейски проект за цялостно обновяване на Блок 3 и Блок 1 на обща стойност 3,5 млн. лв. Проектът има за цел подобряване на качеството на образователната среда и е насочен към професионалните направления "Комуникационна и компютърна техника" и "Общо инженерство".

Предвидените дейности включват ремонт, климатизация и високотехнологично оборудване чрез съвременни мултимедийни комуникационни и роботизирани комплекси, компютризирани работни места, свързани във високоскоростни комуникационни мрежи за достъп до учебни материали и цифрово съдържание, иновативни устройства и системи за презентиране на технологии в реално време. В двете университетски направления в ТУ София се обучават над 3700 студенти.

На церемонията по първата копка, която се проведе в края на юли т. г., присъстваха ректорът на ТУ проф. дтн. инж. Георги Михов, председателят на Съвета на ректорите и ректор на МГУ проф. д-р Любен Тотев, ректорът на ХТМУ проф. д-р Митко Георгиев, на ЛТУ проф. д-р Иван Илиев, на УАСГ проф. д-р Иван Марков, представители на правителството и общината.

"Качественото инженерно образование, професионална реализация на младите специалисти и водещи научно-приложно изследвания е стратегическа задача за развитието на ТУ София, която да го затвърди като водещ център за обучение и изследвания в региона, както и да осигури конкурентоспособността му в европейски мащаб. В този процес значима роля има университетската образователна инфраструктура, която се нуждае от качествена промяна, адекватна на развитието на новите технологии", подчерта ректорът проф. Георги Михов.

Ръководителят на проекта проф. д-р Никола Калоянов поясни, че използването на възможностите на съвременните информационни и комуникационни технологии и актуализирането на учебните програми е една от целите по проекта, както и подобряване на обитаемата среда чрез вътрешен ремонт, осигуряване на естетично и функционално обзавеждане, светлинен и топлинен комфорт на работното място и изграждане на високоефективни системи за климатизация с оползотворяване на отпадъчна топлина.

     
Източник: ТУ София

Ключови думи: ТУ София   Технически университет София  

Област: Инвестиции  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...