Industry Info  
Festo
Festo

Започна рехабилитацията на ВиК мрежата на Долна Митрополия - 03.08.2017

03.08.2017   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 2 август т. г. бе дадено начало на строителните работи по рехабилитацията на ВиК мрежата на община Долна Митрополия, която се финансира със средства по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.". На церемонията по първата копка присъстваха заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков, кметовете на Долна Митрополия Поля Цоновска и на Плевен Георг Спартански, и др.

"Това е изключително отговорен проект, благодарение на който ще се постигне модерно пречистване на отпадъчните води, което да отговаря на европейското и национално екологично законодателство. Това е най-мащабният проект от новия програмен период в сектор "Води" и по него ще бъдат изградени над 76 км водопровод, 85,4 км битов канал и 2,3 км дъждовна канализация", информира по време на церемонията заместник-министър Живков.

Проектът включва и цялостна модернизация на ПСОВ-Плевен, към която ще се подават отпадъчните води на още 4 населени места – градовете Долна Митрополия и Тръстеник и селата Ясен и Буковлък. В пречиствателната станция ще се осъществява анаеробно стабилизиране на получените утайки и производство на биогаз, който ще се оползотворява за генериране на електрическа и топлинна енергия за нуждата на пречиствателната станция.

     
Източник: ОПОС

Ключови думи: ОПОС   ВиК мрежа   воден цикъл   ОПОС 2014-2020   Долна Митрополия   ПСОВ-Плевен  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...