Industry Info  
Festo
Festo

Институтът Фраунхофер проявява интерес за откриване на филиал в България - 31.07.2017

31.07.2017   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Германският институт Фраунхофер проучва възможностите за откриване на свой център в страната, което ще спомогне за установяване на партньорства с български компании, бизнес и научни организации и институции. Това стана ясно по време на двудневен форум, посветен на потенциала за сътрудничество между българската и германската академична общност, както и за развитие на стартъп компании и реализирането на техни услуги и стоки на германския пазар. Събитието се проведе на 24 и 25 юли т. г. в София Тех Парк.

По време на форума представителите на Фраунхофер запознаха присъстващите с услугите, които предлага германският институт. Сред тях са анализ на потенциала на предлаганата технология, на потенциалните бизнес партньори и клиенти, осигуряване на съдействие за осъществяване на контакт с компании в Германия, както и предоставяне на помощ и при търсене на финансови инструменти в Германия от различни източници, в това число и еврофондове, за финансиране на български стартъпи, които искат да навлязат на германския пазар.

Фраунхофер се състои от 69 института в цяла Германия и разполага със свои центрове и в други страни в Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия. Изследователската им дейност е фокусирана върху разработването и внедряването на иновативни решения в различни области – ИКТ, сигурност, енергетика, опазване на околната среда и др.

     
Източник: МИ, София Тех Парк

Ключови думи: МИ   София Тех Парк   институт Фраунхофер  

Област: Събития  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...