Industry Info  
Festo
Festo

МИ ще провежда регулярни срещи с браншовите организации - 28.07.2017

28.07.2017   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Министерството на икономиката (МИ) проведе среща с браншови и отраслови организации, на която бяха представени част от приоритетите на министерството относно привличането на инвестиции и подкрепата към българския бизнес за излизане на чужди пазари. Участие в нея взеха зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, директорът на дирекция "Икономически политики за насърчаване" Желяз Енев, зам.-изпълнителният директор на ИАНМСП Никола Стоянов и представители на над 30 браншови организации, малки и средни предприятия.
 
"Основен приоритет за екипа на Министерството на икономиката е да има постоянна връзка с представителите на бизнеса. Затова инициираме провеждането на такива срещи всеки месец като предварително ще се обявяват теми по сектори и индустрии, за да са максимално оперативни", обясни зам.-министър Манолев по време на срещата.
 
Представени бяха и процедурите от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", които в момента се изпълняват. По програмата към момента са разкрити четири мерки на обща стойност 40 млн. лв., които са на различен етап на оценка или изпълнение. Обсъдени бяха и подкрепата за организиране на специализирани форуми в България, създаването на стимули и въвеждане на регулации за някои сектори, дуалното обучение и др.
 
От министерството обявиха, че следващото заседание на този формат ще бъде на тема недостига на работна ръка и политиките за обучение на кадрите.
     
Източник: МИ

Ключови думи: МИ   дуално обучение   ИАНМСП   браншови организации   ОПИК  

Област: Събития  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...