Industry Info  
Festo
Festo

Изграждат индустриална зона – Кърджали - 21.07.2017

21.07.2017   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Меморандум за сътрудничество за изграждане на индустриална зона – Кърджали подписаха заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, областният управител на Кърджали Никола Чанев и изпълнителният директор на Национална компания Индустриални зони Антоанета Барес. Теренът, на който предстои да се изгради зоната, е с обща площ 105 декара и с отчасти изградена довеждаща инфраструктура.
 
Редица турски компании имат интерес към региона, където чуждестранните преки инвестиции през 2015 г. се равняват на около 176,3 млн. евро.
 
"Днес проведохме среща с чуждестранен инвеститор, който има интерес да инвестира в Кърджали и заедно разгледахме терените, където предстои да се обособи индустриална зона. На този етап е рано да се съобщават детайли, но компанията е мащабна - с около 100 млн. евро годишен оборот, като оперира на няколко континента", заяви зам.-министър Манолев по време на церемонията.
 
Като основни предимства на региона Александър Манолев изтъкна факта, че вече се завършени голяма част от важните инфраструктурни проекти, а освен това е налична и магистрална свързаност до летище и пристанище, както и налична жп инфраструктура. Стана ясно още, че за последната година турски фирми за инвестирали у нас над 22 млн. евро, а общият обем турски инвестиции за последните 10 години надхвърлят 835 млн. евро.
     
Източник: МИ

Ключови думи: МИ   НКИЗ   Индустриална зона - Кърджали  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...