Industry Info  
Festo
Festo

ЕК провери извеждането от експлоатация на спрени ядрени мощности на ДП РАО - 29.06.2017

29.06.2017   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Представители на Европейската комисия (ЕК) и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) посетиха съоръжения на Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци" (ДП РАО), за да се запознаят с развитието на проекта по извеждане от експлоатация на спрени ядрени мощности. Експертите посетиха ДП РАО на площадката на АЕЦ Козлодуй на 20 и 21 юни т.г.
 
"Видях убедителен напредък по всички теми и това е много важно за цялостното развитие на програмата по извеждане на 440-мегаватовите блокове на АЕЦ Козлодуй", коментира  Саймън Мърфи от генерална дирекция "Енергетика" на ЕК.
 
Практиката за проверка на процеса по извеждане от експлоатация се извършва на всеки шест месеца по установена практика. В посещението през юни се включиха и Марко Милиорели и Валентин Шайдер от ЕБВР.
 
"Със сигурност има видим напредък при планираните дейности в Машинна зала, преобладаващата част от оборудването е демонтирано. Видяхме още, че два много важни проекта вече са към своя край на изпълнение – Съоръжението за плазмено изгаряне (СПИ) и Цеха за намаляване на размерите и дезактивация на материалите. Радвам се и на добрата новина, че вече са пред старт пълномащабните строителни дейности на Националното хранилище за ниско – средноактивни радиоактивни отпадъци", допълни Саймън Мърфи.
     
Източник: ДП РАО

Ключови думи: ДП РАО   АЕЦ Козлодуй   ЕК   ЕБВР   спрени ядрени мощности  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...