Industry Info  
Festo
Festo

Стартира мащабен проект за дигитализация на община Шумен - 27.06.2017

27.06.2017   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Община Шумен стартира проект за дигитализация на общинската администрация, в рамките на който ще бъде въведено цялостно решение за цифровизация в срок от шест месеца. Решението ще представлява интегрирана географска информационна система Тобел, която ще бъде предоставена от българската геоинформационна компания Мапекс.
 
Проектът ще се осъществи на няколко етапа – първо с внедряването на ГИС система, а след това и дигитализиране и интегриране в информационната система на съществуващите регулационни данни в общината. Технологиите ще позволят по-ефективно генериране на официални удостоверителни документи, оптимизиране на дейностите по направление Строителство и Екология и увеличаване на административния потенциал.
 
"Постигането на умни градове в България не е вече далечна концепция от бъдещето. Множество български градове като Шумен инвестират в технологии за дигитално управление на своите процеси и активи, а това е първа стъпка от реализирането на един "умен град", отбеляза Александър Лазаров, изпълнителен директор на Мапекс.
 
Технологичната платформа Тобел интегрира в себе си данните, поддържани и управлявани от различни информационни системи за нуждите на проектирането, благоустройството, строителството и управлението на активите. Служителите ще могат да визуализират и анализират геопространствени данни, да предоставят в реално време данни от кадастрален регистър, както и да автоматизират различни процеси.
     
Източник: Мапекс

Ключови думи: Мапекс   Mapex   Тобел   ГИС   Шумен  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...