Industry Info  
Festo
Festo

БАН провежда национална конференция "Mеталознание, хидро- и аеродинамика, национална сигурност ’2017"

30.05.2017   |   Събитията
 
На 29 май т.г. бе открита шестата Национална конференция с международно участие "Металознание, хидро- и аеродинамика, национална сигурност '2017". Събитието се организира от Института по металознание, съоръжения и технологии с Център по хидро- и аеродинамика – БАН и под егидата на академик Стефан Воденичаров, и ще продължи до днес, 30 май.
 
Водещи учени от страната и от научни и образователни организации участват в конференцията. Специални гости са чуждестранни представители на престижни университети от Румъния, Русия, Турция и Полша.
 
Конференцията цели да представи най-новите постижения на Института по металознание, съоръжения и технологии с Център по хидро- и аеродинамика, включително: разработването и успешното тестване на подводен робот за изследване на корпусите на големи плавателни съдове; създаването на съвременни сензорни системи за сигурност и защита на критична инфраструктура; изграждането на лаборатория за дигитално производство, в която с успех се използват съвременни 3D технологии за моделиране и бързо прототипиране; разработването на иновативна технология за въвеждане на труднотопими наноразмерни прахове в обмазката на електроди електродъгово наваряване; създаването на модулна система за автоматизация на заваръчните процеси с цифрово програмно управление; успешното тестване на метод за получаване на покрития, при който наночастици се нанасят върху повърхността на алуминиева подложка; изследването на микроструктурата на отливки от алуминиеви сплави, модифицирани с нанопрахове, което води след себе си до увеличаване на техните механични свойства и др.
 
     
Източник: БАН

Ключови думи: БАН   металознание   хидро- и аеродинамика   Институт по металознание   съоръжения и технологии  

Област: Събития  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...