Industry Info  
Festo
Festo

Актуализират програмите за КАВ на Пловдив, Асеновград и Враца - 19.05.2017

19.05.2017   |   Начало»Проекти

Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа първите три договора за актуализация на общинските програми за качество на атмосферния въздух с общините Пловдив, Асеновград и Враца, съобщават от МОСВ. Проектите, които са на обща стойност 355 хил. лв., ще се финансират безвъзмездно по ОП "Околна среда 2014-2020".

Инвестицията за община Пловдив възлиза на близо 94 хил. лв., за Асеновград - на над 145 хил. лв., а договорът с община Враца е на стойност над 116 хил. лв. Основен приоритет при актуализацията на програмите ще е разработването на мерки за намаляване нивата на фини прахови частици и достигане на установените норми за съдържанието им във въздуха.

"Оперативна програма "Околна среда" има отделени 3 млн. лв. за общини в България, които да разработят общинските си програми за качеството на атмосферния въздух. Освен тези 3 млн. лв. по ОПОС 2014-2020 има предвиден ресурс от 115 млн. лв. за конкретни мерки, които да доведат до намаляването на фините прахови частици и за подобряване качеството на въздуха за българските граждани", заяви министър Димов.

     
Източник: МОСВ

Ключови думи: МОСВ   качество на атмосферния въздух   прахови частици  

Област: Екология  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...