Industry Info  
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Първата година от съвместната ни работа беше изключително успешна

19.05.2017
 

Хенри Ким, главен изпълнителен директор на Doosan Machine Tools Europe, и Добромир Петков, мениджър Евромаркет Metal Hold, пред сп. Инженеринг ревю.

Уважаеми г-н Ким, представете накратко себе си и компанията, която представлявате, на читателите на сп. Инженеринг ревю.

Х. К.: Doosan Machine Tools стартира своята дейност през 1976 година, а днес е сред 5-те най-големи производителина високопрецизни металорежещи машини в света. Едно от най-силните ни предимства е фактът, че предлагаме висококачествен продукт на разумна цена. Това дава добри възможности на клиентите, които биха искали да оптимизират производствените си разходи. Сред тях са световни компании, работещи в областта на автомобилната промишленост, авиокосмическия сектор и много други. Нашият център в Германия разполага с 60 служители, половината от които се занимават именно с клиентско обслужване.

От 2015 г. Евромаркет е единствен оторизиран представител на Doosan Machine Tools за България. Какви са впечатленията ви от съвместната ви работа?

Х. К.: Партньорството ни започна през 2015 година и спокойно можем да кажем, че първата година заедно беше изключително успешна. Затова и сега очакваме още една подобна, дори по-добра от предходната. Тъй като виждаме предстоящото развитие на българския пазар, от Doosan Machine Tools се чувстваме късметлии, че срещнахме Евромаркет и че именно те са наш партньор и представител в България. От впечатленията си дотук силно вярваме, че Евромаркет притежава качествата да бъде пазарен лидер в областта на металорежещата техника.

Д. П.: Евромаркет се спря на Doosan, защото по наше мнение компанията е в топ 3 на световните производители, разполага с широка гама, предлага висококачествени машини на пазарни цени, наличности и много сериозна поддръжка. Компанията прави значителни инвестиции в готови, налични машини, предлага обучения, инженерингова поддръжка. Това са фактори, които ни позволяват лесно да си свършим работата, а именно да реализираме продажби. Що се отнася до качеството – то е на световно ниво, не отстъпва по нищо на останалите производители. В пазарно отношение са развиваща се фирма, с нарастващ пазарен дял както в световен мащаб, така и в България.

Г-н Ким, как оценявате развитието на българския пазар и бихте ли могли да го сравните с други в региона?

Х. К.: Виждам потенциал за развитие, защото българската индустрия започва да инвестира в иновации за своите производства. Все още приоритетно предприятията търсят базови машини, но вярвам, че бъдещето е тясно свързано с постепенното налагане на концепцията Industry 4.0*.

От това, което виждам на изложението (бел. ред. MachTech Expo, 4-6 април), считам, че българската индустрия ще направи много бърз скок. Това, което знам, е, че Евромаркет е в топ 5 на най-успешните търговци на машини в България и аз вярвам в техните възможности и опит.

Какви са очакванията ви за бъдещите резултати и развитието на партньорските ви отношения занапред?

Х. К.: Имаме надежден партньор тук и хората е важно да знаят, че политиката на Doosan Machine Tools е базирана на тясното сътрудничество с нашите дилъри. Затова уверявам нашите настоящи и бъдещи клиенти, че ще останат много доволни от комплексната услуга, която ние като производител и Евромаркет - като наш представител на пазара, ще им предоставим.

Д. П.: Очакваме значителен ръст на продажбите всяка следваща година. Имаме оптимистични очаквания – развиваме търговската структура и сервиза си, а така увеличаваме възможностите си и предлагаме по-качествени услуги на клиентите си. Очакваното увеличение в броя продадени машини е около 50% за всяка от следващите 3 години.

На база постигнати резултати през първата година, смело мога да заявя, че това партньорство е най-добрият стартъп, който е правил отдел Euromarket Metal Hold в историята си. Ето защо планираме да вложим усилията си в неговото бъдещо развитие.

*Industry 4.0 е глобален тренд за развитие на индустрията, който означава преход от конвенционално производство към смарт производство. Това включва дигитализация и автоматизация на производствените процеси чрез интернет, облачни технологии, изкуствен интелект и киберфизични системи (cyber-physical system – система, в която са свързани информационни, софтуерни компоненти с механични и електронни части, които комуникират посредством инфраструктура за предаване на данни, като например интернет).

     
Източник: Евромаркет

Ключови думи: Евромаркет   Doosan Machine Tools   Industry 4.0  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...