Industry Info  
Festo
Festo

Drag с планове за изграждане на ново предприятие - 04.05.2017

04.05.2017   |   Начало»Проекти
Българският производител на велосипеди Drag Bicycles проучва възможностите за разширяване на своето производство чрез изграждане на нов завод в Индустриална зона София-Божурище. Това стана ясно при посещение на министъра на икономиката Теодор Седларски и неговия заместник Лъчезар Борисов в предприятието. 
 
Министър Седларски и зам.-министър Борисов изразиха подкрепа към инвеститора за съдействие и за осъществяване на контакт със следващия министър на икономиката и с ръководството на Национална компания индустриални зони, която управлява индустриалната зона. От Drag посочиха, че са обсъждали три варианта за местонахождението на завода, но са се спрели на Индустриална зона София-Божурище, тъй като тя предлага много добри условия за инвеститорите.
 
По данни на министерството България произвежда почти 1 млн. велосипеда годишно, а страната ни е на 4-то място в Европа по този показател.
 
От 2014 г. Drag е официален доставчик на Европейския колоездачен съюз (UEC). Предприятието в момента произвежда над 150 модела велосипеди, включващи модели за шосе и писта, планински, градски и електрически велосипеди, детски велосипеди, а приблизително 60% от продукцията се изнася в чужбина.
     
Източник: Министерство на икономиката

Ключови думи: Министерство на икономиката   Drag   Драг   производство на велосипеди  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...