Industry Info  
Festo
Festo

Tesla изгражда първата си зарядна станция в България

02.05.2017   |   Инвестиции
 
Първата зарядна станция на фирма Tesla у нас ще бъде изградена в Пловдив на бул. България. Станцията ще е част от коридора, започващ от Загреб и завършващ в Одрин, и е предпоставка за бъдещото развитие на компанията в Европа и Близкия изток.
 
Предложението за създаване на зарядна станция на Tesla идва след създаването на специална работна група към Министерството на икономиката. Между министъра на икономиката Теодор Седларски и Иво Константинов, ръководител на Българската служба по търговско-икономическите въпроси (СТИВ) във Вашингтон, са проведени редица разговори относно възможността за стъпване на компанията в България. По-късно е осъществен и контакт с представител на Tesla, в резултат на което е взето окончателното решение за построяване на станцията.
 
"За да бъде развита инвестицията на Tesla в България и да бъде разширено присъствието на технологичния гигант у нас би спомогнало планиранирането  и въвеждането на законодателни мерки за стимулиране продажбите на електромобили, както и на екологично законодателство за по-високо данъчно облагане на транспортните средства, задвижвани от въглеводородни горива, които замърсяват околната среда", казват представители на министерството на икономиката.
     
Източник: МИ

Ключови думи: Tesla   зарядна станция   електромобили    

Област: Реализации  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Инвестиции

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...