Industry Info  
Дебулко
Дебулко

Festo: Бъдещи концепции за автоматизация с технологиите за свръхпроводимост

28.04.2017   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Безконтактно транспортиране и придвижване на продукти и материали, базирано на технологиите за свръхпроводимост, е още една от област на иновации, в която Festo работи активно и бележи сериозно развитие.
 
В рамките на наскоро проведена пресконференция, на която компанията показа основните новости-акценти в представянето й на Хановерски панаир, беше отделено специално внимание на т.нар. Supra Motion концепция. Георг Бернер, ръководител на стратегическото корпоративно развитие на целия холдинг Festo и координатор на проекта за Supra Motion концепции, представи трите най-нови разработки с индустриално приложение на компанията в областта – Supra Drive, Supra Loop и Supra Shaker.
 
С технологията на свръхпроводимост може да се осъществи безконтактно придвижване на продукти в произволна равнинна траектория, като голямата полза е, че това става без съпротивление, без износване и със супер ниска консумация на енергия.
 
Приложението на технологията е изключително иновативно и може да донесе много ползи за индустрии, в които тези предимства са съществени за производствения процес – фармация, хранително-вкусова промишленост и други.
 
„Разработили сме към момента общо 15 различни концепции за четири основни области на автоматизацията – транспортиране във всяка пространствена ориентация, безконтактно преместване на обекти между системи, придвижване на обекти от разстояние, безконтактна размяна на обекти и задвижването им. Понастоящем работим съвместно с клиенти за стартирането на някои начални пилотни проекти“, заяви Георг Бернер.
     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   Supra Motion   свръхпроводимост   Supra Drive   Supra Loop   Supra Shaker  

Област: Технологии  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Експертно
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...