Industry Info  
Festo
Festo

Нов индустриален парк ще развива Пловдив на юг - 30.03.2017

30.03.2017   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Галакси Инвестмънт Груп представи нов проект за Индустриален парк Марково, който ще развива Пловдив на юг, по време на нетуъркинг събитието на тема "Тенденции в индустрията в регион Пловдив". Проектът ще даде възможност на потенциалните инвеститори да купуват парцели, до които има безпроблемен достъп и изградена инфраструктура.
 
В състоялата се на 23 март т.г. среща се включиха над 120 представители на фирми от Пловдив и страната. Събитието бе открито от Митко Василев, главен управител на ГБИТК, Мариана Чолакова, представител на ГБИТК в Пловдив, заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов и директорът "Инвестиции и продажби" в Галакси Инвестмънт Груп Мартин Драгоев.
 
Сред дискутираните теми бяха липсата на кадри като основно предизвикателство пред бизнеса в региона, взаимодействието с институциите и възможностите за изграждане на необходимата инфраструктура. Обсъдени бяха и най-честите трудности и предизвикателства за индустриалните производства, както и предимствата и позитивите от изграждането на производствени бази в Пловдив.
 
Около 8% е ръстът на цената на труда в Пловдив, или най-бърз ръст сред големите градове в страната, според данни на Индъстри уоч, стана ясно още по време на събитието. Според данни на Община Пловдив пък половината от местната икономика е съсредоточена в индустриалното производство.
     
Източник: ГБИТК

Ключови думи: ГБИТК   Пловдив   индустриален парк Марково   Галакси Инвестмънт Груп   Индъстри Уоч  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...