Industry Info  
Festo
Festo

Публикуваха резултатите от проекта BUILD UP Skills EnerPro - 01.03.2017

01.03.2017   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Партньорите по проекта BUILD UP Skills EnerPro ЕнЕфект, СПГЕ "Джон Атанасов", ПГТЕ "Хенри Форд", ПГСА – гр. Пазарджик, ПГСАГ "Пеньо Пенев" – гр. Русе и БГЦПО – гр. Плевен са провели общо 29 обучителни курса с изключително позитивен отзвук, съобщиха от Камарата на строителите в България (КСБ).
 
Вторият етап от инициативата за провеждане на обучения по ЕЕ и ВЕИ за строителни специалисти започна в края на 2014 г. До днес са създадени 12 нови учебни програми за строителни специалисти, работници и преподаватели, 6 нови програми за СИП в професионалните гимназии и ЦПО, обучени са общо 433 специалисти в 6 активни учебни центрове, както и са сключени 16 споразумения за сътрудничество с външни партньори. 
 
На базата на тези програми, проведените обучени и резултатите от осъществения мониторинг, екипът на проекта е подготвил официално предложение за План за актуализиране на ДОС през 2017 г. за придобиване на квалификация по професии в професионално направление 522 „Електротехника и енергетика“ и Професионално направление 582 „Строителство“, които обхващат 13 професионални квалификации.
 
"Актуализирането на тези документи ще доведе до устойчиви дългосрочни промени, които ще повлияят върху подобряването на съществуващите умения на пазара на труда и ще допринесат за цялостното изпълнение на националните и на европейските цели за енергия и климат до 2020 г.", поясняват от КСБ.
     
Източник: КСБ

Ключови думи: КСБ   ЕнЕфект   BUILD UP Skills EnerPro   ЕЕ и ВЕИ  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...