Industry Info  
Festo
Festo

Иновации и доставчици на решения за превръщане на отпадъци в енергия и ресурси на Save the Planet

17.02.2017   |   Събитията
 

Организираното от Виа Експо събитие във формат "изложение-конференция" за управление на отпадъци и рециклиране Save the Planet ще се състои за осма поредна година между 7 и 9 март т. г.

Конференцията ще се проведе на 8 март и ще започне с актуалната тема за кръговата икономика. Розалина Петрова от Генерална дирекция "Околна среда" на ЕК ще говори за постигнатия напредък в затваряне на цикъла на проектиране, производство, потребление и управление на отпадъците, както и за предизвикателствата и възможностите, които кръговата икономика предоставя на ЕС и на България.

Сесия "Италия" се организира от ИЧЕ - Агенция за подпомагане и интернационализация на италианските предприятия в чужбина. Тя ще обхване теми като мобилно компостиране, микровълнова пиролиза на излезли от употреба гуми, иновативни технологии за затворен цикъл от отпадъци - енергия - компост - храна, устойчиво третиране на утайки и отпадъчни води.

Втората сесия ще бъде "Как да оползотворяваме отпадъците в селското стопанство и пречиствателните станции?". Хърман Хаусман от Агенцията по околна среда Rijkswaterstaat към Министерството на инфраструктурата и околната среда на Холандия, ще проследи напредъка на Холандия за постигане на целите на кръговата икономика чрез предприемане на дейности във всички нива на обществото.

Стефани Шайдл от Европейската асоциация за биогаз ще говори за предимствата на анаеробното разлагане на утайки от отпадъчни води: производство на енергия, стабилизация на утайки от отпадъчни води, намалено съдържание на сухо вещество и подобрени качества за торене на получената утайка.

Сред продуктовите акценти на изложението ще бъдат хибридна когенерационна система на биомаса и биогаз, биогаз инсталации, оборудване за производство на пелети, компостиращи системи, машини за рециклиране на пластмаси, строителни материали и гуми, съдове за отпадъци, системи за контрол на корозията, системи за филтриране на въздуха и специални почистващи вентилационни системи, интелигентни интернет базирани решения за управление на отпадъци и логистика, намаляващи оперативните разходи с 80%, мобилната лаборатория за измерване на параметри за качество на атмосферния въздух и лаборатория за изпитване на твърди биогорива, биоразградими отпадъци и компост. Част от изложителите са Ecube Labs Co. Ltd., Братя Пашев, Ладурнер Амбиенте, Апиесе, Индрогруп, Erema, Innova, Valvan Baling Systems, Hitachi Zosen Inova, Conrad Verplancke, Мева България, Прайм Технолоджийс и др.
 

     
Източник: Виа Експо

Ключови думи: Save the Planet   Via Expo   Виа Експо   управление на отпадъци   рециклиране  

Област: Екология  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...