Industry Info  
Festo
Festo

Мултивак инвестира в развоен проект за безопасност на храните - 13.12.2016

13.12.2016   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Мултивак инвестира в тригодишен развоен проект за изследване на взаимодействието между опаковъчния материал и опакования продукт, съобщават от компанията. Общата сума по проекта, разделена между участниците в него, е 1 милион евро. Международният проект обединява пет партньора от науката и бизнеса, като декларираната от всички цел е да се създаде опаковка, която да съхрани прясното месо за по-дълъг период и да осигури максимална безопасност на храните за потребителите.
 
Голяма част от месните продукти, които достигат до домакинствата, са опаковани във фолио. Задача на експертите от науката и индустрията е да оценят взаимодействието между фолиото и хранителните продукти и да препоръчат практики за използването му.
 
Първият етап от проекта е да се анализира широка гама от стандартни опаковъчни материали, както и устойчиви и икономични по отношение на суровините опаковки. След това е необходимо да се оценят техните механични свойства и интегритета на опаковката. Във втората фаза на проекта фокусът ще бъде върху това, какво е взаимодействието между изследваните материали и месните продукти.
 
Чрез измерване на цвят, текстура, наличие на бактерии и мазнини експертите очакват да получат задълбочени знания за ефекта на опаковъчните материали върху срока на годност на храните, както и за това, кое фолио най-добре запазва месото прясно. Третият етап на проекта се състои в определяне как това знание може да се приложи на практика.
     
Източник: Мултивак; Снимка: Pixabay

Ключови думи: Мултивак   опаковъчни материали   фолио  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...