Industry Info  
Festo
Festo

Наградиха седем проекта в конкурс за млад изобретател на 2016 г. - 22.11.2016

22.11.2016   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Седем проекта на ученици от професионални гимназии бяха отличени в конкурса "Млад изобретател" 2016. Организираният от Фондация "Миню Балкански" конкурс в партньорство с Българската стопанска камара (БСК) се провежда за трета поредна година.
 
Наградените проекти са в сферата на пътната безопасност, зъбната хигиена, ранното предупреждение при бедствия и аварии и съхраняването на личните данни. Първото място в конкурса спечели Димитър Рангелов от СПГЕ „Джон Атанасов“-София за разработената от него система за организация и регулиране на движението по пътищата. На второ място е Камелия Кирилова от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство „Св. Г. Победоносец“ в Костинброд, за разработката „Дъвка от медицински въглен за почистване и избелване на зъбите без странични негативни ефекти за емайла“. Третата награда е за Селин Шемсиева и Мартин Николаев от МГ „Баба Тонка“ в Русе, за проекта им „Пътен Автоматичен КОнтрол на СкоросТта – ПАКОСТ“.
 
Грамоти за отлично представяне получиха млади разработчици на иновативни устройства, сред които на измервателно устройство, което следи, регистрира и анализира електропотреблението, като изпраща информация на собствениците в реално време, на устройство за ранно предупреждение за бедствия и аварии и др.
 
Проектите на участниците в конкурса бяха оценени от жури, съставено от представители на индустриалния сектор и научните среди, а призьорите получават уреди и инструменти, необходими за по нататъшното развитие на научните им разработки.
     
Източник: БСК

Ключови думи: БСК   "Млад изобретател" 2016   Фондация "Миню Балкански"   СПГЕ „Джон Атанасов“-София   МГ „Баба Тонка“  

Област: IndustryInfo Lifestyle  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...