Industry Info  
Дебулко
Дебулко

BHTC България: Бързината, иновациите и кратките срокове са ключови за динамичния автомобилен сектор

15.11.2016   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Бързината, иновациите и кратките срокове са тайната на развойната дейност в динамичния автомобилен сектор. Това заяви за IndustryInfo.BG Йоханес Греме, директор развойна дейност на BHTC България. Бер-Хела термоконтрол (BHTC) със седалище в Германия е водещ производител на климатични панели за автомобили за престижни световни марки като BMW, Mercedes, Audi, VW, Volvo, Scania и др. Българският офис на компанията е сред най-новите и крупни инвеститори в автомобилната индустрия у нас.
 
Според Йоханес Греме за постигането на стандартите в автомобилния сектор се изисква съчетание от добре структурирани процеси и изявена креативност. Това създава необходимост от развоен екип, чийто членове са със солидно образование и са изключително мотивирани. “Само така се постига баланс на процесите и креативността”, убеден е Греме.
 
Понастоящем в развойния център на BHTC България работят 65 служители, разпределени в четири групи: разработка на хардуер, разработка на софтуер, инженерно звено и тестова лаборатория. Създаването на правилно разбиране за следването на точно определени роли и процеси е едно от предизвикателствата в работата на развойния център на BHTC България. BHTC произвежда повече от 10 000 артикула на ден за своите клиенти по света.
 
По думите на Греме за разлика от други електронни устройства, устройствата на BHTC България трябва да оцеляват с пълната си функционалност във враждебната среда на огромния температурен диапазон (от –40°C до 85°C). Също така, електронните устройства следва да са устойчиви срещу кремове и масла от ръцете, одрасквания, а в някои коли или камиони на тях им се налага да оцелеят след заливане с кафе и др. битови инциденти.
 
В автомобилната индустрия развойната дейност е призвана да съчетае високо качество и здравина с елегантен дизайн и удобство на устройствата, а това поражда необходимост от изпълнение на процеси и роли. “Веднъж разбрали това, може да се каже, че моята работа е най-хубавата на света, която можете да си представите”, коментира Йоханес Греме.
 
Българският развоен екип на BHTC е най-новият в цялото направление „Развойна дейност“ на компанията. „Нашият дух може да се обясни така – ние сме млад и мотивиран екип със свежи творчески идеи. Всички ние непрекъснато създаваме нашия собствен, уникален дух на развойната дейност в BHTC България и той се усеща все повече и повече“, допълва Йоханес Греме. Най-голямо удовлетворение за него е да наблюдава успешното развитие на BHTC България, и по-специално на екипа за развойна дейност.
 
Междувременно работата на отдела за развойна дейност на BHTC в България придобива все по-съществено значение в развойната дейност на BHTC като цяло, с което нарастват и неговите отговорности. „Можем да се гордеем с резултатите си досега“, коментира в заключение директорът развойна дейност на BHTC България.
 
Йоханес Греме: визитка
Първата позиция на Йоханес Греме в Hella e през 1990 г., когато той започва работа в областта на климатичните системи. Когато през 1999 г. се създава BHTC на базата на отделите на Hella за климатични системи, решението му да се присъедини към новата компания е съвсем естествено. Също като през 1999 г., Йоханес Греме идва в България с желание да участва в създаването на още един развоен център. За него това е рядък шанс да се включи в два големи стартиращи проекта.
     
Източник: BHTC България

Ключови думи: BHTC България   Бер-Хела термоконтрол   Йоханес Греме   BMW   Mercedes   Audi   VW   Volvo   Scania  

Област: Бизнес  

Fanuc
ABB Bulgaria
FANUC
Подобни статии

BHTC България си сътрудничи със СПГЕ "Електроника" за дуално обучение


Логистичният отдел на BHTC ще се разрасне през 2017 г.


u-blox обяви нов двурежимен Wi-Fi 6E и Bluetooth LE Audio модул за автомобилостроенето


FANUC сключи глобално споразумение с Volvo Cars за доставка на роботи


Стартира реализацията на мащабен проект за рециклиране на батерии за електромобили в Германия

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


Sales Club Conference 2024
Последно от Експертно
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитияЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...