Industry Info  
Festo
Festo

Bosch разработва система за индуктивно зареждане на електромобили

03.11.2016   |   Технологии
 

В рамките на проекта BiLawE Bosch разработва иновативна концепция за индуктивно зареждане на електромобили съвместно с Института Fraunhofer и GreenIng, съобщават от компанията. С новата система зареждането ще става чрез магнитно поле без физически контакт.

"Решението се базира на акумулатори за електромобили с двупосочно зареждане – батериите ползват мощната интелигентна зарядна система за съхранение на енергията, но при нужда те могат да върнат тази енергия обратно в мрежата. Ако силното слънце или вятър генерират енергийни пикове, електричеството временно ще се съхранява в акумулаторите на автомобилите. При висока облачност и безветрие енергията ще се върне обратно в мрежата за покриване на нуждите. Тъй като не се ползват свързващи кабели, автомобилите могат да се включват по-често към електропреносната мрежа, а двупосочните зарядни станции могат да я разтоварват и стабилизират, дори и когато електромобилите са в движение", обясняват от Bosch.

Германското федерално министерство на икономиката и енергетиката финансира изследователския проект BiLawE с 2,4 млн. евро като част от програмата ELEKTRO POWER II. Проучването, което е с продължителност от 3 години, се поддържа и от водещия немски югозападен клъстер "Електромобилност".

     
Източник: Robert Bosch

Ключови думи: Robert Bosch   Bosch   електромобили   BiLawE  

Област: ВЕИ  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
ГБИТК

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
БиЕмДжи Дейта
B2N

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...