Industry Info  
Festo
Festo

Bosch разработва система за индуктивно зареждане на електромобили

03.11.2016   |   Технологии
 

В рамките на проекта BiLawE Bosch разработва иновативна концепция за индуктивно зареждане на електромобили съвместно с Института Fraunhofer и GreenIng, съобщават от компанията. С новата система зареждането ще става чрез магнитно поле без физически контакт.

"Решението се базира на акумулатори за електромобили с двупосочно зареждане – батериите ползват мощната интелигентна зарядна система за съхранение на енергията, но при нужда те могат да върнат тази енергия обратно в мрежата. Ако силното слънце или вятър генерират енергийни пикове, електричеството временно ще се съхранява в акумулаторите на автомобилите. При висока облачност и безветрие енергията ще се върне обратно в мрежата за покриване на нуждите. Тъй като не се ползват свързващи кабели, автомобилите могат да се включват по-често към електропреносната мрежа, а двупосочните зарядни станции могат да я разтоварват и стабилизират, дори и когато електромобилите са в движение", обясняват от Bosch.

Германското федерално министерство на икономиката и енергетиката финансира изследователския проект BiLawE с 2,4 млн. евро като част от програмата ELEKTRO POWER II. Проучването, което е с продължителност от 3 години, се поддържа и от водещия немски югозападен клъстер "Електромобилност".

     
Източник: Robert Bosch

Ключови думи: Robert Bosch   Bosch   електромобили   BiLawE  

Област: ВЕИ  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...