Industry Info  
Festo
Festo

Михалково инвестира 1 665 657 лв. за подобряване на производствения процес

17.10.2016   |   Бизнес
 
Михалково работи по европейски проект за въвеждане на нова бутилираща линия за тиха и газирана вода, съобщават от компанията. Производителят реализира проект за увеличаване капацитета за бутилиране на минерална вода и подобряване на производствения процес в основните му технологични етапи.
 
В рамките на проекта, който се финансира по ОП "Иновации и конкурентоспособност", се очаква да бъдат усъвършенствани основните технологични етапи на производството: плакнене, пълнене и затваряне на бутилките минерална вода, поставяне на етикети и автоматично опаковане в стекове, както и палетизиране на готовата продукция. 
 
Новата бутилираща линия ще работи с PET бутилки с вместимост 0,5 l и 1,5 l и се очаква да увеличи производствения капацитет до 12 000 бутилки/час на база 0,5 l и 8 000 бутилки/час – на база 1,5 l, както и да повиши производителността на цялостния процес на бутилиране, етикиране и опаковане на крайната продукция с 39,72%.
 
Общата стойност на допустимите разходи по проекта възлиза на 1 665 657 лв., от които 849 485 лв. са европейско, а 149 909 лв. – национално съфинансиране. Крайният срок за изпълнение на проекта е 23 март 2017 г.
     
Източник: Михалково; Снимка: RGBStock

Ключови думи: Михалково   бутилираща линия   PET бутилки  

Област: Проекти  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...