Industry Info  
Festo
Festo

Siemens България и Енерджи Ефект представиха пилотен проект за автоматизирана класна стая - 10.10.2016

10.10.2016   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
На 6 октомври т. г. на официално събитие бе представена интелигентна система за автоматизация на класна стая в 119-о СУ Акад. Михаил Арнаудов. Представянето на пилотния проект, реализиран безвъзмездно от Siemens България и Енерджи Ефект, бе последвано от практическа демонстрация. 
 
Гости на събитието бяха зам.- министърът на образованието Диян Стаматов, кметът на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова, директорът на 119-о СУ г-н Симеон Ангелов, главният изпълнителен директор на Siemens България д-р инж. Боряна Манолова и изпълнителният директор на Енерджи Ефект инж. Благовест Ангелов. 
 
„Изключително сме благодарни на Siemens България и Енерджи Ефект, че са решили да инвестират в столично общинско училище, защото сме си поставили за цел чрез иновациите да увеличим енергийната ефективност в училищата", обяви кметът на СО г-жа Йорданка Фандъкова.  
 
„Днес енергийната ефективност все повече се превръща в императив както за бизнеса, така и за публичните институции, на фона на намаляващите природни ресурси и необходимостта от тяхното разумно използване. Именно сградите са едни от най-големите потребители на енергия и загубите при тях са сериозни”, коментира  главният изпълнителен директор на Siemens България д-р инж. Боряна Манолова. 
 
Инсталираната система за енергийна ефективност в една от класните стаи и коридора, водещ към нея, следи в реално време физически параметри като вътрешна температура на помещението, външна температура, влажност, естествена и изкуствена осветеност, присъствие, движение, моментен разход на електроенергия и топлоенергия.
 
В зависимост от състоянието на параметрите системата автоматично взема решения как да осигури максималната степен на комфорт за хората в помещението, като стандартите за осветеност и топлина в помещението са гарантирани. Този начин на управление на енергоподаването води до доказано по-ниски разходи на електричество и топлоенергия. 
 
От представените данни стана ясно, че подобно инвестицията следва да се изплати в рамките на 4 до 7 години, а периодът на експлоатация – 15 години. Същевременно иновативните технологии дават възможност за намаляване на разходите за енергия с до 30%.
     
Източник: Siemens България; Снимка: TLL Media

Ключови думи: Siemens България   Енерджи Ефект   интелигентна система за автоматизация   енергийна ефективност  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...